Германски президент, подал оставка заради корупция, се развежда

Германски президент, подал оставка заради корупция, се развежда
Кристиан Вулф Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на Германия /2010 г. - 2012 г./ Кристиан Вулф и съпругата му Бетина официално подадоха молба за развод, след като от две години не живеят заедно, съобщи "Билд ам зонтаг".

Вулф и съпругата му, която е пиар експерт, се разделиха, след като той се оттегли от поста, но запазиха приятелски отношения. Имат едно дете.

Вулф бе президент от 2010 г. до 2012 г. Той подаде оставка след корупционен скандал за подаръци, които той приемал, докато е бил на тази длъжност. През юни прокуратурата се отказа да образува дело по обвиненията.

Първата информация срещу президента бе за кредит за покупка на имот, получен от него при изгодни условия, докато оглавява провинция Долна Саксония между 2003 и 2010 г. След това германската преса съобщи за привилегии и други щедри жестове, на които получател е Вулф.

От всички обвинения в крайна сметка остана едно: че е получил от приятел, филмовия продуцент Давид Грюневолд, престой в хотел в Бавария и посещение на бирения фестивал, като общата цена на “подаръка” е около 700 евро.

#Кристиан Вулф #Вулф

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"