Сигнали за купуване на гласове в Сърница

Сигнали за купуване на гласове в Сърница
Снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A

За сигнали, свързани с купуване на гласове в Сърница, съобщава БНР. "Раздавали са някъде снощи, до 100 лева", каза жител на селото, цитиран от радиото. От централната джамия отрекоха имами да са извършвали политическа  пропаганда.

Към 17:00 ч. избирателната активност надхвърли 70%. Според председателя на избирателната комисия Аки Пехливан активността може да достигне и 80%.

Голям е броят на желаещите да гласуват с придружител

Най-висока е активността в секцията, разположена в клуба на пенсионера, съобщи Би Ти Ви. В общинската избирателна комисия няма подадени сигнали за нарушения. 

Най-голяма активност - 70%, е отчетена в село Побит камък. В Сърница е създаден оперативен щаб с разследващи полицаи, които да реагират на всеки сигнал за изборна търговия. Към момента обаче

има само неофициални сигнали

за раздаване по 50 лева, допълва телевизията.

Председателят на общинската избирателна комисия Аки Пехлеван коментира: "При нас като дойде сигнал, изпращайки хора на място да проверят, нищо такова не се случва.

Не можем нищо да заловим, защото случката е приключила

В селище, което е на 14 километра от Сърница и има ток, няма натиск върху десетте домакинства, които се снабдяват с електричество от Горското стопанство, каза Хемал Хавальов от противопожарната служба.

"Без ток няма в момента. Работят си хората. Нямат проблеми. Ток си имат засега", допълва той.

#Сърница #избори #гласувене #вот #купуване на гласове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"