Николай Ненчев обезпокоен от взривовете в Иганово

Николай Ненчев обезпокоен от взривовете в Иганово
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Боеприпасите с изтекла необходимост трябва да бъдат утилизирани спешно и този процес трябва да бъде извършен в едно обозримо бъдеще. Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев в ефира на БТВ.

"Изключително съм внимателен и обезпокоен от това, което се случва", обяви Ненчев.

По думите му инциденти като взривовете във военния завод в Иганово, разминал се без жертви и пострадали, и в завод „Миджур” в Горни Лом, където загинаха 15 души, показват, че това може да се случи и в държавни, и в частни предприятия, а това означава необходимост от по-сериозен контрол.

По думите на военния министър, има всички основания настояването утилизацията на боеприпаси да се осъществява само в държавни предприятия и частните да нямат право на такава дейност.

„Всички 190 000 мини от завод „Миджур” са внесени от Гърция – една фирма е решила да прави бизнес, а сега МВР няколко месеца охранява мините на една частна фирма, което струва по около 60 000 лв. месечно”, коментира Николай Ненчев и настоя, че тези разходи трябва да бъдат поети именно от фирмата-собственик на завода.

Министърът посочи, че е възможно инцидентът с взривовете в склада на военния завод в Иганово да е провокиран от човешка грешка или независещо от работниците обстоятелство. Ненчев не изключи и хипотезата за евентуален саботаж.

#боеприпаси #Николай Ненчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"