Тунис започна мащабна кампания срещу екстремистите

Тунис започна мащабна кампания срещу екстремистите
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Властите в Тунис са арестували повече от 20 заподозрени екстремисти след нападението срещу националния музей „Бардо", при което бяха убити десетки чуждестранни туристи, съобщава Ройтерс. Правителството уточни, че двамата нападатели са обучавани в джихадистки лагери в Либия преди атаката.

Силите на реда в Тунис задържа повече от 20 заподозрени екстремисти, включително 10 се смята, че са пряко замесени в нападението срещу музея, обяви говорител на вътрешното министерство. „Има мащабна кампания срещу екстремистите", добави той.

Кабинетът планира да разположи армията в големите градове, за да засили охраната.

Извършеното в сряда нападение срещу чужди туристи е най-смъртоносното в страната от 2002 година. „Ислямска държава" пое отговорност за атаката в музея, но в социалните мрежи се разпространява информация, че атентатът е извършен от свързана с „Ал Кайда" терористична групировка в Тунис.

Стотици граждани на северноафриканската държава се събраха пред катедралата в Тунис, където запалиха свещи в памет на загиналите 20 чуждестранни туристи и трима тунизийци. Мероприятието беше организирано от правителството. Засилено е полицейското присъствие в столицата.

#Тунис #Ал Кайда #ислямска държава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници