Стотици шивачки от Лом на бунт заради неплатени заплати

Стотици шивачки от Лом на бунт заради неплатени заплати
A A+ A++ A

Неизплатени заплати са причината 198 шивачки от Лом да се вдигнат на бунт. Някои от работничките са без ток в домовете си, защото нямат пари да го платят. Собствениците на фирмата не могат да се открият, съобщи Нова телевизия. От началото на годината служителите не са получавали заплатите си. 

На 25 февруари им казват, че до 23 март излизат в платен годишен отпуск. На 4 март обаче те разбират, че ще бъдат съкратени. Причината – нямало работа.

Една от жените, които са решени на отчаяния протест каза, че от 28 януари живее с 280 лева. Жените са били принудени да подпишат документи, с които не са добре запознати. Обяснението, с което се иска техният подпис, е че поръчките са спаднали, както и обемът на работа заради което се налагат съкращения.

"Нося последния си чифт обувки. Идвам пеша на работа и си тръгвам пак така. 8 километра в едната посака, 8 в другата. Искаме си заплатите. Обясниха ни, че от 1 април, когато започнат големите съкращения, трябва да си платим здравните осигуровки в НОИ", разказа жена.

Нейна колежка се оплака, че са подложени на тормоз от банките, които си търсят кредитите. Сред работниците имаше и цяло семейство, което остава без доходи.

#НОИ #Лом #шивачки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници