Дончев: Предизвикателство е как да съчетаeм стабилност с реформи

Дончев: Предизвикателство е как да съчетаeм стабилност с реформи
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Най-голямото предизвикателство пред кабинета е как да съчетаe стабилността с реформите. Това каза вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев в ефира на бТВ.

„Очевидно, че ако не се правят реформи в определени сфери – те ще продължат да гълтат все повече пари и да доставят все по-лоши услуги”, обясни Дончев.

По думите му, голямото предизвикателство пред правителството е как да се държи прав курс на лодката, без да се обърне на едната или на другата страна. Той обясни, че едната страна представлява липсата на реформи, а другата обръщане – стабилността.

Във връзка с реформата в пенсионната система Дончев обяви, че има движение по посока административната реформа, която по думите му, няма как да даде резултат в първите 3-4 месеца.

На въпрос дали до края на март ще има изготвен пенсионен модел вицепремиерът отговори, че дотогава остават още две седмици.

„Ние дадохме шанс на всички, които имат мнение по въпроса, като започнем от гражданите, работодателите, експертите, синдикатите – всички да се изкажат. Аз лично вярвам, че вицепремиерът Ивайло Калфин ще си изпълни ангажимента и в рамките на следващите две седмици да имаме предложение”, коментира той.

#Томислав Дончев #пенсионна реформа #стабилност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"