Президентът инициира референдум по изборните права заедно с местния вот

Президентът инициира референдум по изборните права заедно с местния вот
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев ще поиска провеждане на национален референдум по изборните права на гражданите заедно с местния вот. Това стана ясно от думите му от трибуната на Народното събрание.

Президентът се аргументира, че досега не е имало два последователни вота, които да бъдат проведени по едни и същи правила, и е крайно време това да се случи. Тази пряка демокрация щяла да помогне за укрепване на политическия модел у нас.

"Уверен съм, че пряката демокрация ще ангажира в много по-голяма степен потенциала на нацията. Пряката демокрация може да лекува представителната демокрация", посочи още държавният глава.

Относно армията президентът заяви, че националната ни сигурност е гарантирана единствено и само като част от НАТО. Всички осъзнаваме финансовите трудности през последните години, но сигурността няма цена. Българската армия се нуждае от разумен и достоен бюджет, каза Росен Плевнелиев. Той е категоричен, че страната ни трябва да се придържа стриктно към поетите ангажименти от срещата на Върна в Уелс. Сигурността струва пари, но мирът и свободата са безценни, заяви Плевнелиев.

Нека през годината дадем нов тласък на интеграционни процеси. Има много смислена работа за вършене. Нека 2015 година е година на стабилност и реформа, година на прогрес по националните приоритети, заключи президентът.

#Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници