Kонтрабандни цигари редом с бозата в Русенско

Kонтрабандни цигари редом с бозата в Русенско
Цигарените доставки са били прикрити като търговия с боза по русенските села. Снимка: banica.bg
A A+ A++ A

Куриозен случай на разносна търговия с контрабандни цигари разкриха служителите на Митница – Русе.

Цигарените доставки са били прикрити като търговия с боза по русенските села. Наред с бозата обаче в микробуса е имало цигари без бандерол от марките LUCKY STRIKE и VIVA, предаде Дарик.

Асортиментът не е бил разнообразен, но редовни клиенти очаквали с нетърпение „магазина на колела“ и се разгневили на митничарите, които им отнели възможността да се снабдят с евтини цигари. По случая е образувано незабавно производство, което е приключило със споразумение.

Митническите служители в Русе все по-често откриват цигари без бандерол в микробуси, осъществяващи ежедневно зареждане на малки магазинчета в областта с различни хранителни стоки.

Заради високите глоби и санкции търговците все по-рядко зареждат магазините си с цигари без бандерол. При установяване на подобно нарушение търговците ги грози солидна парична глоба с минимален размер 2000 лв., както и лишаване от право за упражняване на дейност за определен период от време и запечатване на обекта.

Затова експерти от Митница – Русе, констатират, че нелегалните цигари се предлагат и продават директно от зареждащите бусове, които се превръщат в магазини на колела.

#бусове #микробус #боза #Митница – Русе #Русе #цигари без бандерол #контрабандни цигари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници