Турският премиер сравни Асад с Хитлер

Турският премиер сравни Асад с Хитлер
Ахмет Давутоглу. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Турският премиер Ахмет Давутоглу сравни обяви, че преговорите със сирийския лидер Башар Асад не се различават от ръкуване с нацисткия тиранин Адолф Хитлер, съобщава „Франс прес".

„Ако седнете да преговаряте и се здрависате с Асад след всички тези кланета и въпреки химическите оръжия, които вие (САЩ) обявихте за „червена линия", вашите ръце никога няма да бъдат изтрити от историята", каза турският министър-председател пред депутати на управляващата Партия на справедливостта и развитието в парламента.

Давутоглу сравни Асад с Хитлер, бившия сръбски лидер Слободан Милошевич, бившия лидер на босненските сърби Радован Караджич и бившия иракски диктатор Саддам Хюсеин. "Няма разлика в това да се здрависаш с Хитлер или Милошевич, Радован Караджич, Садам или Асад", изтъкна той.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви през уикенда в интервю, че Вашингтон ще трябва да преговаря с Асад за намиране на мирно решение. По-късно говорител на Държавния департамент на САЩ каза, че няма бъдеще за Асад в Сирия.

„Приветстваме това опровержение", заключи турският премиер.

Припомняме, че правозащитната организация "Амнести интернешънъл" обвини сирийския режим в нарушаване на международното право при въздушните удари през ноември 2014 г. в северния сирийски град Ракка. При бомбардировките от 11 до 29 ноември са загинали 115 цивилни.

#Ахмет Давутоглу #Турция #Сирия #САЩ #Башар Асад #Джон Кери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници