Фандъкова увери: Язовир "Искър" няма да прелее

Фандъкова увери: Язовир "Искър" няма да прелее
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Столичният кмет Йорданка Фандъкова успокои хората, че няма опасност от преливане и надвишаване на допустимото ниво на водата в язовир „Искър" и има достатъчно свободен обем. „Хората са спокойни и нямат притеснения", убедена е Фандъкова. Само преди дни и от МОСВ успокоиха, че язовирът има свободен обем от 96,337 млн. куб. м, а до нивото на преливане остават повече от три метра.

Фандъкова инспектира почистването на речното корито на Искър край село Пасарел от паднали дървета. За целта са мобилизирани багери и техника за извозване на дърветата до село Пасарел.

Почистването на речното корито на река Искър не е само в района на Пасарел, а продължава. Екипи от Благоевградска и Кюстендилска област изрязват дърветата и почистват речното корито и клоните на дърветата и до района на Панчарево.

Предвид усложнените метеорологични условия през последните дни, многото паднал сняг и последващото му топене от по-високите температури, вниманието на хората се насочи към нивата на реките и водните басейни в по-рисковите участъци.

#Йорданка Фандъкова #Искър #язовир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"