Стопанската камара: Нестабилността и непредвидимостта е не само политическа, но и индустриална, и социална

Стопанската камара: Нестабилността и непредвидимостта е не само политическа, но и индустриална, и социална
A A+ A++ A

За 83 работни дни в 43-ото Народно събрание са внесени 166 законопроекта или средно по 2 законопроекта дневно. Това показва анализ на Българската стопанска камара (БСК) върху законодателната активност на парламента от началото на неговия мандат до 10 март тази година.

30 законопроекта (или една пета от всички) са свързани с промени в действащото законодателство повече от един път за посочения период.

Първенец по желание за промени е Наказателният кодекс

(6 законопроекта), следван от Кодекса на труда, Кодекса за социалното осигуряване, Гражданския процесуален кодекс и Закона за данъците върху доходите на физическите лица (по 5 законопроекта), Закона за движението по пътищата, Закона за развитие на академичния състав в Република България и Закона за горите (по 4 законопроекта), Закона за данък върху добавената стойност, Закона за енергетиката, Закона за МВР и Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление (по 3 законопроекта), и още 18 закона с по 2 проекта за промени.

Най-голяма активност като вносители проявяват народните представители от ПГ на партия "Атака" - 24 законопроекта. По 15 законопроекта са внесени от Министерския съвет, от ПГ "БСП лява България" и от ПГ "Реформаторски блок". По

10 законопроекта са внесени от депутатите от ГЕРБ

и Патриотичния фронт. Девет законопроекта са внесли народни представители от Движението за права и свободи.

Без самостоятелно внесени законопроекти са депутатите от Български демократичен център и АБВ, които участват като съвносители в по 2 законопроекта.

Общият брой на внесените законопроекти е по-малък от броя на вносителите, защото част от законопроектите са внесени от народни представители от няколко парламентарни групи.

От БСК отбелязват, че резултатът от тази парламентарна активност е нестабилност и непредвидимост - не само на политическата, но и на индустриалната, а оттам - и на социалната среда.

#Народно събрание #Парламент #анализ #Българската стопанска камара #БСК #законопроект #законопроекти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »