Българско участие в обновения Болшой театър

Българско участие в обновения Болшой театър
Обновеното Бяло фоайе в Болшой театър. Снимка: Большой театр
A A+ A++ A

Българска солистка взе участие в първото чуждестранно представяне на реставрираната историческа сцена на Болшой театър.

Театър „Ла Скала“ изпълни в събота вечерта „Реквием“ от Джузепе Верди, като сред солистите беше световноизвестното сопрано Красимира Стоянова, предаде БНР.

„Както винаги, на преден пост, където човек се чувства под голяма отговорност. Надявам се тази отговорност все пак да я износим на плещите си. Била съм на много сцени, но Болшой театър е театър с много традиции. Всички заем какви големи артисти и в оперното, и в балетното изкуство са излезли оттук“, коментира Стоянова.

Произведението на Верди беше изпълнено под ръководството на световноизвестния диригент Даниел Баренбойм, който само преди месец стана музикален директор на Миланската скала.

Красимира Стоянова е солистка във Виенската опера от 13 години, като до този момент е успяла да стъпи на най-известните сцени по света.

„Г-жа Стоянова е една от най-известните сопрано в света и се радваме, че е с нас тази вечер. Но мога да кажа, че тя е и част от „Ла Скала“, защото от години пее при нас в много опери“, заяви директорът на „Ла Скала“ Стефан Лиснер.

#Болшой театър #Джузепе Верди #опера #сопрано #Красимира Стоянова #диригент #Миланската скала #театър #Ла Скала #сцена

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници