Мексико плати 14 млн. долара за .лъскав имидж в новия "Бонд"

Мексико плати 14 млн. долара за .лъскав имидж в новия "Бонд"
Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството на Мексико е платило 14 млн. долара на "Сони", за да поизлъска имиджа на страната чрез новия "Джеймс Бонд". Срещу тази сума продуцентите на "007: Спектър" (Spectre) са се съгласили да внесат известни промени в сюжета.

До тайната кореспонденция между двете страни се добират през ноември 2014 г. севернокорейски хакери, но подробности от нея стават ясни едва сега.

Първначалтно родуцентите поискали от мексиканците 50 млн. долара - такава била разликата от орязания бюджет на филма, но в крайна сметка е постигнато споразумение за "едва" 14 млн. долара.

Ето и какви са измененията в сюжета:

1. Кадър с пейзаж, включително и заснет от въздуха, на градския център на Мексико Сити.

2. Избор на мексиканска актриса за ролята на Естрела, момичето, в чиято хотелска стая Бонд започва издирването на наемната убийца Лучия Скиара. Резултат: на 10 март за ролята е избрана мексиканката Стефани Сигман.



3. Да не се взима мексиканска актриса за отрицателната роля на Лучия Скиара. Резултат: ролята е дадена на Моника Белучи.

4. Замяна на губернатора на мексикански щат, застрелян от Скиара, с чуждестранен посланик.

5 .Замяна на мексиканската полиция със спецотряд.

6. Замяна на локацията на решаващата схватка на Бонд със Скиара с мач по кеч в Деня на мъртвите, празнуван повсеместно в Мексико.

7. Мексиканските сцени във филма трябва да са с общо времетраене не по-малко от 4 минути.

От MGM са изчислили, че промените ще донесат печалба от допълнителни 6 млн. долара. Което ознчава, че 4 минути излъскване на имиджа на Мексико струват бруто 20 млн. долара.

#кино #Джеймс Бонд #Мексико #филм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"