Стрелецът от Лясковец: Невинен съм и ще го докажа!

Стрелецът от Лясковец: Невинен съм и ще го докажа!
Петко Петков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Обвиненият за убийството на командоса Емил Шарков - Петко Петков обяви при започване на процеса в понеделник, че е невинен и ще го докаже. 

Етажът на Окръжния съд във Велико Търново е отцепен, а заседанието тече при закрити врата с цел да се запази анонимността на пострадалите барети, която е държавна тайна, докато са на служба в МВР. Мярката се налага и заради изнасяне на данни, свързани с работата на спецотряда. По време на предварителното изслушване се очаква близките на Емил Шарков и на пострадалите в акцията негови колеги да предявят граждански искове за неимуществени вреди.

Майката на загиналия командос Ваня Рибчева също дойде за процеса. Тя заяви, че Петков трябва да е благодарен, че не е роден в държава, където за убийство на полицай безапелационно се полага смъртна присъда. Бащата на Емил Шарков каза, че очаква по време на делото да излезе цялата истина за акцията в Лясковец.

Петко Петков е обвинен и за опит да убие още петима колеги на Емил Шарков от Специализирания отряд за борба с тероризма, както и за незаконно притежавани оръжия и боеприпаси.

Класифицирана е информацията за имената на участващите барети, подготовката, стратегията и тактиката им в злополучния 14 март 2014 година, когато Петко застреля Емил Шарков при акцията в дома му за изземване на незаконно оръжие.

#Петко Петков #Лясковец #Емил Шарков #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"