Борисов: Правителството на Станишев е истинският противник на АЕЦ „Белене“

Борисов: Правителството на Станишев е истинският противник на АЕЦ „Белене“
Правителството на Сергей Станишев е отговорно за провала на проекта „Белене“, защото две години са протакали подписването на договора за централата, заяви премиерът Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството на Сергей Станишев е отговорно за провала на проекта „Белене“, защото две години са протакали подписването на договора за централата, заяви премиерът Бойко Борисов.

„Aко е имало противник на АЕЦ „Белене“, това е било правителството на г-н Станишев“, заяви от парламентарната трибуна Борисов по време на дебата по проекторешението за спиране на строителството на АЕЦ „Белене“, предаде агенция „Фокус“.

„Истинският успех за нестроителството на АЕЦ „Белене“ е на лявата част от парламента. БСП не е желало да се строи АЕЦ „Белене“. Защо не сте подписали и защо не сте започнали този необратим процес? Благодаря за поздравленията, които г-н Костов и г-н Мaртин Димитров отправиха вчера към нас, защото АЕЦ „Белене“ е компрометиран проект“, каза премиерът.

„Г-жо Манолова, когато желаете да съм тук, идвам. Бих охладил желанието да си го припишат като успех и ПГ на ГЕРБ, ПГ на „Синята коалиция“. Ако е имало противник на АЕЦ „Белене“, това е било правителството на г-н Станишев“, подчерта Борисов.

„Ние приключихме това, което те умишлено са направили. Когато фактите говорят, нищо друго. Ако вие сте искали да има АЕЦ „Белене“, сте щели да подпишете договора; когато 2 години са стоели заеми, които Русия е дала за този проект, и проектът щеше да е необратим“, каза Борисов.

#Синята коалиция #АЕЦ „Белене“ #БСП #Станишев #Сергей Станишев #премиер #Борисов #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"