Над 1 млн. бразилци протестират срещу Дилма Русеф

Над 1 млн. бразилци протестират срещу Дилма Русеф
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Над 1 милион бразилци излязоха на протест срещу президента на страната Дилма Русеф вчера (15 март). Шествия бяха проведено в 74 града, а демонстрантите настояваха за импийчмънт на държавния глава.

Близо един милион бразилци участваха в неделните демонстрации. Повече от половината от тях бяха в Сао Пауло, сочат оценки на военната полиция. Според съобщение на военната полиция на града в Туитър, в протеста са участвали около 580 хил. Души.


Демонстрациите съвпаднаха с 30-тата годишнина от завръщането на демокрацията в страната след дългия военен режим. Някои от недоволстващите бяха издигнали банери на английски език, с които открито се обявяват за военен преврат срещу правителството.

Полицията използва сълзотворен газ срещу тълпите, които се бяха събрали в близост до правителствените сгради в столицата Бразилия. В други части на страната общо над 1 милион души участваха в шествия срещу управлението и искаха оставката на държавния глава.

В отговор от президентството защитиха правото на протест срещу корупцията, но определиха исканията за импийчмънт като неоснователни.

#Дилма Русеф #Бразилия #протести #импийчмънт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"