ДСБ настоява за борба с корупцията по румънски модел

ДСБ настоява за борба с корупцията по румънски модел
A A+ A++ A

За създаване на независима антикорупционна прокуратура се обяви с резолюция ръководството на ДСБ. Идеята е специализираният орган да разследва висшите етажи на изпълнителната, законодателната и съдебната власти.

Радикална реформа в борбата с корупцията по румънски модел поиска в слово пред национално събрание на партията в Пловдив председателят на ДСБ Радан Кънев.

Във форуума, който утре ще продължи със семинар за местните избори, участваха министрите в кабинета от квотата на Реформаторския блок Петър Москов и Христо Иванов, депутатите ген. Атанас Атанасов и Светослав Малинов, десетки активисти на партията.

Възможно е сътрудничество с ГЕРБ, обяви лидерът Радан Кънев по същото време, в което излезе новината от националното съвещание на ГЕРБ за самостоятелно участие на изборите.

Радан Кънев се аргументира, че в името на едно по-добро управление сътрудничеството с ГЕРБ е възможно.

Политическите партии, с които ДСБ не биха си партнирали категорично, са БСП, ДПС и Атака.

Аз дълбоко съжалявам, ако ГЕРБ не осъзнават необходимостта от това сътрудничество и са готови да поделят тези общини с БСП И ДПС, коментира Кънев.

Предизборното време не е момент да се променя изборното законодателство, каза още тоий. Но партията ще подкрепи законовите мерки, предложени от Патриотичния фронт, за ограничаване на търговията с гласове.


#ДСБ #Радан Кънев #корупция #прокуратура #местни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"