Египет строи втори Дубай (СНИМКИ)

Египет строи втори Дубай (СНИМКИ)
A A+ A++ A

Египет ще строи втори Дубай - град, който не само да може да съперничи с най-луксозния бизнес център в Обединените арабски емирства (ОАЕ) и в света, но и да облекчи пренаселената столица Кайро.

Проектът е на стойност 45 милиарда щатски долара

Ще се намира на 45 километра източно от центъра на Кайро. Сега там теренът е пустинен, но до 5-7 години ще могат да се заселят първите му жители. Ще е на площ от 700 квадратни километра и ще се свързва с Кайро с модерна железница, която ще стига до международното столично летище.

Днес се състоя церемония по подписване на договор с ОАЕ за изграждане на новата "административна столица" на Египет в рамките на международната икономическа конференция в град Шарм ел Шейх. На нея присъстваха египетският президент Абдел Фатах ас Сиси и вицепрезидентът на ОАЕ Мохамад бен Рашид ал Мактум.

В последствие

новият град ще си има и собствено летище

парк с размерите на четири "Дисниленд"-а и хотел небостъргач.

Реализацията ще позволи от столицата да се преселят пет милиона души. Повечето жители ще са държавни служители, тъй като в този "втори Дубай" ще бъдат изградени държавни учреждения, парламент,  президентски дворец и дипломатически квартал.

#бизнес център #Дубай #Египет #Кайро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници