Сейшелите не са само красиви залези и море

Сейшелите не са само красиви залези и море
A A+ A++ A

Сейшелските острови са смятани за скъпа и луксозна дестинация, но всъщност може и да са и по джоба на българина. Още повече, че островите не са само „залези и море, красиви плажове и буйна растителност, а имат много други аспекти“. Това разказа в интервю за Novinite.bg  Анна Бътлър-Паяет, директор на един от най-големите туроператори на Сейшелските острови "7 ° South Ltd". Фирмата се занимава с клиенти от 51 различни държави от Европа, Азия, Африка и Северна Америка.

Интересни ли са Сейшелите като дестинация за българския турист?

Сигурна съм, че имат потенциал. Особено когато при вас е зима. Когато погледна през прозореца виждам сняг. Очевидно, когато времето е такова, Сейшелите може да са добър избор.

Какво ще ни предложат Сейшелите?

Сейшелските острови не са само залези и море, не са само красиви плажове и буйна растителност. Те имат и много други аспекти. Например човек може да прекара медения си месец там, да играе голф,  да посети и другите острови, да се разходи из джунглата... Има много различни неща, които нашите клиенти могат да направят по време на престоя си на Сейшелите, особено българските клиенти.

Какъв е средният процент на българските туристи на Сейшелските острови през последната година?

Много е трудно да се посочат конкретни числа. Защо?! Защото за съжаление цифрите от Централна Европа и Източна Европа статистически се представят заедно, тъй като туристите оттам са все още малко. Така че не мога да кажа конкретно колко са от България, колко от Сърбия или Унгария, или Чехия... Все пак мога да кажа, че определено има увеличение, тъй като  нараства и броят на резервациите. А когато те се повишат, значи и потенциалът на този пазар расте.

Разкажете ни за интересна ситуация или проблем, свързан с туристи на Сейшелите. Нещо нетипично или странно?

Странно... (смее се). Това, което често се случва на туристите е да изгубят паспортите си, или пък да осъзнаят, че им липсва достатъчно информация за желаната от тях услуга. Тогава идват до информационното табло или до различни отговорници като нас, за да им помогнем и да ги насочим.
Смятам, че все още има какво да се направи, за да сме представени добре на пазара като туристическа дестинация. Това най-вероятно е работа на министерството.

От коя страна не сте очаквали клиенти, а всъщност е имало посетители?

Забелязвам увеличение на клиентите от кавказките страни като Азербайджан, Узбекистан, Казахстан, Армения, Грузия. Това са места, които и самата аз съм посетила. След като има ръст на търсенето от дадена дестинация, аз я посещавам, за да осъществя връзки с агенции и туроператори за потенциални нови възможности.

Туристите от кавказките страни - имали ли са те по-различни очаквания за Сейшелските острови и техния престой там?

Всеки си мисли, че Сейшелите са доста скъпа и луксозна дестинация, което е вярно. Когато отидете на островите можете да намерите хотели за 3500 евро, но когато останете на Махе можете да откриете и малки къщи за гости или семейни хотели, които също са толкова красиви, а в същото време не толкова скъпи и може да се вместят в бюджета ви. Мисля, че хората трябва да знаят за двете страни на Сейшелите. Има места за богатите клиенти, но и възможност за почивката ви да бъде по-достъпна.



Сейшелските острови наброяват 115. Те са пръснати в западната част на Индийския океан, северно от Мадагаскар. Населението на страната е около 90 000 души, като 90% от него е съсредоточено на остров Махе. Повечето жители на Сейшелите са християни.

Столицата Виктория със своите 12 000 души население е най-малката столица в света. Основният поминък е туризмът, но също така и рибарството (главно риба тон), производството на канела и редки видове чай.

Коко де Мер е символът на Сейшелите. Тази рядка палма от времето на динозаврите живее до около 400 години, като мъжките и женските са отделни индивиди. Там живее и най-старата в света морска костенурка – Есмералда (мъжки индивид – бел. ред.), която е вече на 150 години и е вписана в Книгата на Рекордите на Гинес като най-тежката в света – теглото й е 304 кг.

През 2004 година Република Сейшели отвори консулство в България, представлявано от Максим Бехар. Ежегодно у нас се състои и форум за представяне на възможностите пред българите за туризъм на Сейшелите.

 

#туристи #Сейшелски острови #Сейшели #дестинация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »