АБВ с ултиматум: През април може да оттеглим подкрепата към кабинета

АБВ с ултиматум: През април може да оттеглим подкрепата към кабинета
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на АБВ в оставка Георги Първанов даде срок на кабинета - до април да има реформи във властта, иначе е възможно оттегляне подкрепата на партията.

Държим се като опозиция, защото ни идва в повече това, което се случва. Няма никакъв диалог, премиерът и правителството си правят каквото си искат”, категоричен бе той в сутрешния блок на Нова телевизия в събота.

Попитан ще напуснат ли коалицията той отговори, че техните критики не само за липсата на диалог. Големият проблем според него е липсата на адекватна политики и реформи. „Що се отнася до Ивайло Калфин, той е един от най-добрите министри”, заяви Първанов.

Той заяви, че ако някоя от опозиционните партии внесе вот на недоверие към правителството относно енергийната политика, АБВ ще го подкрепи. „Кой може да ме накара да подкрепя една грешна политика в енергетиката? Онзи ден например подкрепихме кадровите промени в МВР”, даде пример той.

Относно назначаването на Йордан Бакалов той каза, че този избор не е удачен. „Тази позиция винаги е заемана от хора с пагони. Имам чувството, че Реформаторския блок иска да има свои хора навсякъде в службите”, добави още Първанов.

По отношение предложенията за шеф на ДАНС, той заяви, че никой не се е консултиран с АБВ по този въпрос.

#Георги Първанов #АБВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"