Румъния в борба с корупцията: Финансовият министър на прицел

Румъния в борба с корупцията: Финансовият министър на прицел
Снимка: www.zf.ro
A A+ A++ A

Румъния продължава да провежда акции за борба с корупцията и злоупотреба с влияние, по високите етажи на властта. Този път на прицел е финансовият министър Дарий Валков. Срещу него е повдигнато обвинение за превишаване на правомощията, докато е бил кмет на град Слатина. Следствието смята, че между 2010-2013 г. той е получил от местни бизнесмени около 2 млн. евро, съобщи местното издание E-politic.

Политикът дори е бил разпитван в продължение на три часа в прокуратурата. До финансовия министър разследващите стигнали след като разплели мрежата от бизнесмени, с които той работил като кмет на Слатина.

В началото на 2014 г. за втори път бившият премиер Адриан Нъстасе бе осъден за срок от 4 години за шантаж и вземане на подкуп.

През октомври 2014 г. тъстът на Виктор Понта - Илие Сърбу, също бе разпитван по случай за незаконна реституция на гори, по който румънският политик Виорел Хребенчук дори бе арестуван.

През юли 2014 г. братът на бившия президент на Румъния Траян Бъсеску бе арестуван по обвинение за търговия с влияние. Още по-скоро прокуратурата започна разследване срещу съпруга на една от дъщерите на Бъсеску за незаконна реституция.

#Румъния #Виктор Понта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »