Кунева отвръща на удара: Който има власт, има и отговорности

Кунева отвръща на удара: Който има власт, има и отговорности
Меглена Кунева Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вицепремиерът и съпредседател на Реформаторския блок Меглена Кунева отвърна на удара за политическите назначения в Комисията за защита на потребителите.

"Който има власт, носи и отговорност. Там, където Реформаторският блок има свои назначения, там той има и отговорност за резултатите и проведените реформи", коментира Кунева пред "Дарик".

Вицепремиерът обясни, че избраният за поста председател на КЗП Димитър Йотов, който ще встъпи в длъжност след изтичането на мандата на сегашното ръководство в края на март, е съгласуван в рамките на РБ и е предложение на цялата коалиция. Тя смята, че е добре той да оповести публично идеите си за развитие на агенцията и че е нормално депутатите на блока да изискват отчетност от всички предложени от тях хора.

Кунева заяви, че няма да коментира изказванията нито на Георги Първанов, нито на Атанас Атанасов. Тя допълни, че избирателите на РБ очакват от партиите в блока единство и реформи.

Повод за коментара е спор в редиците на Реформаторите кой колко свои хора е назначил във властта и администрацията. Депутатът на ДСБ Атанас Атанасов поиска партийните лидери Божидар Лукарски и Меглена Кунева да се явят пред парламентарната група и да обяснят за последните назначения на техни функционери.

В отговор Божидар Лукарски посъветва Атанасов да си мълчи, защото той лично назначил зам.-министър на вътрешните работи.

Лидерът на АБВ Георги Първанов пък коментира, че Реформаторите преяли с власт.

#Реформаторския блок #Меглена Кунева #Кунева #Божидар Лукарски #Лукарски #Атанас Атанасов #Георги Първанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"