Лош превод на думи от Шойбле скара Германия и Гърция

Лош превод на думи от Шойбле скара Германия и Гърция
Шойбле и Варуфакис. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Дипломатически гаф е причина за ново изостряне на отношенията между Гърция и Германия. Скандалът тръгва от това, че Гърция обвини германския финансов министър Волфганг Шойбле, че е обидил своя гръцки колега Янис Варуфакис. 

Войнствено настроеният Шойбле, който се превърна в гръмоотвод за гръцките чувства на неудовлетвореност, бил цитиран в гръцките медии да казва на репортери след дискусии относно Гърция в Брюксел, че Янис Варуфакис бил „глупашки наивен" в комуникацията си.

„Има официално оплакване от нашия посланик в Берлин до германското външно министерство", заяви говорителят на гръцкото външно министерство Константинос Кутрас, цитиран от „Ройтерс".

„Пуснахме жалба след това, което той (Шойбле) заяви за г-н Варуфакис. Като министър на страна, която е наш приятел и наш съюзник, той не може лично да обижда свои колега", добавил говорителят.

Кутрас не уточни каква е била обидата. Международните медии, които отразявали Шойбле в Брюксел, не съобщават за коментар „глупашки наивен", което доведе до предположения в някои местни медии, че може думите му да са преведени лошо.

#Германия #Гърция #Брюксел #Янис Варуфакис #Волфганг Шойбле

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"