Първанов: Реформаторите са новото ДПС, искам оставките на Ненчев и Митов

Първанов: Реформаторите са новото ДПС, искам оставките на Ненчев и Митов
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Оставките на военния министър Николай Ненчев и на външния министър Даниел Митов трябва да бъдат поискани заради вредните им изказвания, поведение и политики, обяви пред Би Ти Ви лидерът на АБВ в оставка Георги Първанов. 

„Пазейки добрия той,

още не сме се изказали рязко

но трябва да бъде поискана оставката на министъра на отбраната и на министъра на външите работи. Техните изказвания, тяхната политика, тяхното поведение е във вреда във всяко едно отношение”, отбеляза той.

И двамата министри са от квотата на Реформаторския блок, който Георги Първанов обвини в „преяждане с власт”. Реформаторският блок в моите очи е новото ДПС от гледна точка на преяждането с власт -

навсякъде, където се отвори местенце, кандидатът е на реформаторите

изтъкна Първанов.

По думите му, „самото наименование” на политическата формация е само „претенцията и етикет”, лишен от съдържание, какъвто бил наложен при управлението на Иван Костов (1997-2001).

Лидерът на АБВ в оставка осъди и реториката на председателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов след вчерашната му реч, която ядоса ДПС.

Това е най-грозният, най-агресивният език

употребяван от парламентарната трибуна. Дори Волен Сидеров е по-сдържан по отношение на вътрешноетническия диалог”, коментира Георги Първанов.

„Ако премиерът иска да усмири своите партньори – реформатори и патриотари, трябва да покаже характер”, препоръча още Първанов.

#Георги Първанов #Даниел Митов #Николай Ненчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници