Евгений Дайнов: Най-устремният реформатор Вучков бе съсечен пръв

Евгений Дайнов: Най-устремният реформатор Вучков бе съсечен пръв
Евгений Дайнов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Румяна Бъчварова е уравновесен, почтен и интелигентен човек и с помощта на реформаторските министри и гражданството общество може да свърши работата, която очакваме да свърши, ако не – и тя ще се натъкне на отпор, заяви политологът Евгений Дайнов пред БНР.

"Не очаквах смяната на Веселин Вучков да е първата в кабинета "Борисов", защото при макар и неособено ясна заявка от страна на премиера, че ще се правят реформи, най-бързо реформиращият сектора си беше министър Вучков. Не очаквах, че най-устремният реформатор ще бъде съсечен пръв", каза Дайнов.

Според него, Борисов си е направил добре сметката с избора на Бъчварова.

"Румяна Бъчварова вече има достатъчно политически опит, за да заема какъвто и да е политически пост в това правителство, но въпросът е политически от гледна точка на това, че Борисов много добре знае нещо важно. За протестиращите граждани, в някаква степен представлявани от Реформаторския блок, Румяна Бъчварова е единствената приемлива физиономия от ГЕРБ, единственият човек, който бива припознат като носител на общия интерес в ГЕРБ. Така че с това назначение Борисов ни каза: Ето ви Бъчварова, поне за малко млъкнете", коментира Дайнов.

Политологът смята,че ченгеджийските номера се виждат от километри и сравнително лесно могат да бъдат преподредени - всеки грамотен политически гражданин може да спре ченгеджийските номера, които за България "са особено примитивни".

Бъчварова е уравновесен, почтен и интелигентен човек и с помощта на реформаторските министри и гражданството общество може да свърши работата, която очакваме да свърши, ако не – и тя ще се натъкне на отпор, заключи Дайнов.

#Евгений Дайнов #Дайнов #Веселин Вучков #Вучков #Бойко Борисов #Борисов #Румяна Бъчварова #Бъчварова #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »