Федерер след мача с Григор: За първи път бях поставен под сериозно напрежение

Федерер след мача с Григор: За първи път бях поставен под сериозно напрежение
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Уважавам Роджър Федерер изключително много“. Това заяви най-добрата ни ракета при мъжете Григор Димитров след историческа победа над Роджър Федерер при демонстративния мач помежду им в Ню Йорк.

Двамата състезатели сътвориха истинско шоу в Медисън Скуеър Гардън. Григор победи с 6-2, 1-6, 7-5 световния номер 2.
Българинът не пропусна да благодари на всички зрители в Медисън Скуеър Гардън, които му отговориха с подобаващи аплодисменти.

От своя страна Федерер изрази своето признание към играта на нашето момче. "Мисля, че Григор игра много добре. Справи се отлично и успя да обърне мача. Заслужава поздравления. За първи път бях поставен под сериозно напрежение в тази страхотна зала", каза Федерер.

По думите на Маестрото мачът е бил на много високо ниво, въпреки че не е имал официален характер.
"Определено изпитвах затруднения в различни периоди от двубоя. Направихме някои страхотни отигравания. Мисля, че си беше мач на доста сериозно ниво", обобщи легендарният швейцарец.

Григор Димитров определено бе доволен от успеха си, но е наясно, че той не влиза в статистиката. До момента в официални мачове Димитров има три загуби от Федерер в двубои на твърди кортове и нямаше дори спечелен сет срещу него.

По време на мача в Ню Йорк Федерер отбеляза след един от геймовете, че идеята на организаторите да поканят Григор за негов съперник е идеална, тъй като той е един от представителите на младата вълна тенисисти, които ще диктуват модата на корта през следващите 5-10 години.

#победа #Григор Димитров #Роджър Федерер #тенис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"