Двама от съдиите, искали оставката на ръководството на СГС, получиха ръководни постове

Двама от съдиите, искали оставката на ръководството на СГС, получиха ръководни постове
A A+ A++ A

Изпълняващият длъжността административен ръководител на Софийския градски съд Владимир Йорданов е издал заповед, с която слага на местата на досегашните ръководители на отделения и заместник-председатели на съда съдии, протестирали срещу тях.

За ръководител на Наказателното отделение е назначена съдия Евелина Папазян. Първо гражданско отделение се поема от съдия Евгени Георгиев, а търговското отделение на СГС ще се ръководи от съдия Анжелина Христова. Въззивното гражданско отделение на съда е с ръководител в лицето на Хрипсиме Мъгърдичян, съобщава сайтът "Съдебни репортажи".

Анжелина Христова и Хрипсиме Мъгърдичян бяха сред 15-те съдии от Софийския градски съд, които на 10 декември 2014 г. поискаха оставките на тогавашната ръководителка на СГС Владимира Янева и заместниците й. Поводът беше обвинението на френския посланик за дейността на съдия Румяна Ченалова и твърдението на дипломата, че в СГС работят магистрати, които бяха определени като "гнили ябълки".

На 22 декември, Христова и Мъгърдичян, които са членове на Съюза на съдиите в България, бяха сред магистратите от СГС, които излязоха и с открито писмо до Висшия съдебен съвет. В писмото срещу кадровия орган бяха отправени обвинения за неглижиране на сигналите за дейността на Владимира Янева и заместниците й.


#заместник-председатели #Софийски градски съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"