Георги Първанов: ГЕРБ ще усетят липсата на нашата подкрепа

Георги Първанов: ГЕРБ ще усетят липсата на нашата подкрепа
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ показа липса на коалиционна култура, смята лидерът в оставка на партията АБВ Георги Първанов. Той прави този коментар в интервю за "24 часа" по повод на избирането на представител на Патриотичния фронт вместо на АБВ за шеф на комисия в парламента.

"Не се прави така. Когато искаш да имаш нещо здраво, инвестираш в здравината на коалицията с всяко действие", отбелязва Първанов .

Оставката ми е факт, след като Националният съвет насрочи избор на нов лидер, както е по устав, заявява Георги Първанов. Той ще реши дали да участва в новия избор, след като види кои са другите кандидати.

"Нека да видя номинациите и посланията. Ако участвам, то ще е в името на една радикална платформа. Искам хората да избират политики, а не да гласуват “за” Първанов или друг от колегите", обяснява основателят на АБВ.

Ако друг кандидат бъде избран и оглави партията, Първанов казва, че ще го подкрепи. "Има фигури, които биха могли да бъдат лидери на АБВ и ако това се случи, аз ще застана до този човек и ще помагам с всичко, с каквото мога. Дори това би било известно облекчение за мен", казва той.

По причината да подаде оставка - бойкота на парламентарната група на позицията му за неподкрепа на дълга, Първанов е категоричен: споразумението с ГЕРБ е вече замразено.

"Ще сваля част от съмненията си, когато видя представители на всички, и на АБВ, да работят по инвестиционната стратегия - да знаем къде отива дефицитът, дали се харчи за производство, или за други цели, включително за купуване на гласове", обяснява той.

"Ще дойде време, в което ще усетят липсата на нашата подкрепа. Затова приемам за замразено и недействащо партньорското споразумение между АБВ и ГЕРБ. Оттук нататък можем да подкрепяме отделни действия на коалицията, но ще го правим не заради споразумението, а след конкретна оценка дали този закон или управленско действие е добро", допълва Георги Първанов.


#Георги Първанов #ГЕРБ #АБВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"