Лютото прочиства белите дробове

Лютото прочиства белите дробове
A A+ A++ A

Лютите чушки и чилито прочистват белите дробове на пушачите, показва проучване.

Цигарите съдържат повече от четири хиляди отрови, а редица съставки са идентични на тези, които се намират в токсичните сметища. Лютата храна помага за разлагане на излишната слуз и катран в белите дробове, а също така помага на организма по-лесно да ги премахне.

Въпреки това,

минералната вода е най-доброто средство за прочистване на организма

Добрата хидратация е от решаващо значение за здравето и ускорява процеса на почистване от токсини.

Какво още помага за прочистването:

Магнезий - минерал, който се препоръчва на хора, страдащи от астма. Той може да увеличи капацитета на белите дробове. Най-простият начин за въвеждане на този минерал е консумация на ядки и боб.

Чесън и коприва - чесънът е универсална билка, която предотвратява появата на много болести, включително рак и инфекция на белите дробове. Помага за изхвърлянето на токсините от организма. Копривата е богат източник на желязо и е много полезна като средство за дезинфекция на белите дробове и в борбата срещу инфекциите.

Грейпфрутът и нарът са флавоноидни плодове, които също почистват белите дробове, а действието им е сходно с това на ябълките. Нарът съдържа редица антиоксиданти, а те забавят развитието на белодробните заболявания.

Царевица - съдържа бета-криптоксантин, за който се смята, че предпазва белите дробове от рак, защото е силен антиоксидант.

Джинджифил - като естествен лек джинджифилът помага в защита от лошите заболявания. Той е още едно силно средство за изхвърляне на токсините от белите дробове.

Вдишването с масла - препоръчва се два до три пъти седмично инхалация с етерични масла от евкалипт, мента, розмарин или мащерка. Това ще помогне по-бързо да се почистят белите дробове от токсините.

#царевица #грейпфрут #чесън #джинджифил #магнезий #водата #тютюнопишене #пушачи #люто #здраве #токсини #ябълки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"