Бус лента ще бори задръстванията на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в София

Бус лента ще бори задръстванията на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в София
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пътните платна в отсечката между площад „Орлов мост" и ул. „Граф Игнатиев" ще бъдат разширени с трета бус лента. Идеята е да се осигури по-бързото придвижване на градския транспорт и да се допринесе до премахване на задръстванията, които в момента се образуват по "Евлоги Георгиев". Това заяви главният архитект на София Петър Диков в ефира на  БНТ.

По думите му от доста време се говори за възможностите, които дава Перловската река за развитието на зелените площи в София и за превръщането й в една зона, към която ще се възобнови интереса на столичани, и на живеещите в кварталите около нея. Сега вече са започнали и опитите да се започне реализацията на проектите.

„Аз съм израснал покрай Перловската река и помня времето, когато беше спокойна зона с цъфтящи люляци през пролетта”, разказа още архитектът.

Диков посочи и още един проект, който ще засегне централната част в областта на площад „Славейков”.

„Предвижда се да се направи дневен пазар, което значи, че ще се монтират щандовете за търговия с книги. Трябва да се опитаме да съчетаем традицията за книжен пазар на площада, но и да подобрим средата”, допълни още той

Временно щандовете с книги ще бъдат премахнати, докато се направи проектът. Все още не е ясно обаче колко време ще отнеме това.

#бус лента #задръстване #бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" #Орлов мост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"