Вучков: Недоверието на Борисов е причина да подам оставка

Вучков: Недоверието на Борисов е причина да подам оставка
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов е отказвал да приеме досегашния министър на вътрешните работи Веселин Вучков цяла седмица, защото темата на разговора е била смяната на главния секретар Светлозар Лазаров. Това разказа ексменестърът в предаването "Дикоф" по Нова тв.

"Недоверието на премира Бойко Борисов към мен през последните дни бе една от причините да подам оставка",  посочи Вучков.

„Когато има различия между министър и премиер, ясно е, че си тръгва министърът без да се правят скандали”, разсъждава той.

„Във връзка с моята инициатива за смяна на Лазаров с  премиера  не можахме да проведем среща. Това беше най-силният израз на недоверие към мен. От миналия петък аз направих няколко опита да се чуя или да се срещна с премиера, но той не намери време да се срещне с мен до сряда сутринта, въпреки моите опити” , разказа Вучков и добави: "Обяснение е просто. Премиерът не желае смяна на Лазаров, а според мен това е абсолютно задължително”.

„Оставането на Светлозар Лазаров в МВР може да дискредитира изцяло реформата в системата, която тече много енергично. Лазаров, както и Писанчев олицетворяват един модел, срещу който ние в ГЕРБ и аз лично сме се борили много активно и то публично”, каза още той. 

„Никога не съм правил ченгеджийски номера, но ченгеджийски номер беше аферата „Костинброд”,  ченгеджийски номер беше аферата „Орлин Алексиев”, ченгеджийски номер беше проспиването на аферата „КТБ”, коментира още бившият министър.

Той е имал кратка среща с премиера в сряда след обявеното намерение да се оттегли от ръководството на МВР. „Той ми каза: „Помисли си дали не е добре да си оттеглиш оставката”, но аз му казах, че се оттеглям и от министерското  кресло и от депутатската банка”, посочи Вучков.

„Това не е детска градина. Какво означава да се пазарим? Очевидно той си има своите съображения да не направи такива промени, но стоенето в тази патова ситуация без да се предприемат смени на тези висши постове дискредитира реформата, мен, дискредитира и политическата сила, която ме е излъчила без да съм неин член”, коментира той.

Вучков потвърди намерението си да се раздели с "високата политика". "Не съм участвал в съзаклятие срещу когото и да е. Това си е мое суверенно решение", заяви вътрешният министър в оставка.

През последните две години ДАНС и МВР са превърнати в "бухалки срещу протестиращите и опозицията". По думите му оставките на Лазаров и Писанчев са достойни постъпки.

#Веселин Вучков #оставка #Бойко Борисов #Светлозар Лазаров #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници