Доставят хляб и свещи с машини за бедстващите, има села без ток и без вода

Доставят хляб и свещи с машини за бедстващите, има села без ток и без вода
A A+ A++ A

Високопроходими автомобили доставят хляб и свещи за бедстващите около Кърджали.  За разчистването на снеговете по пътищата в община Кърджали са ангажирани 13 фирми с 40 машини, като в координацияга се включи министър Лиляна Павлова.

Задействан е планът за бедствия и аварии в частта му за снеговалежите и снегонавяванията, който дава възможност за ангажиране на цялата налична техника на територията на общината, съобщиха от пресслужбата.

Набелязани са мерки за отваряне на пътищата към селата Миладиново, Кокиче, Рудина-Сестринско, Мост-Бащино, Мост-Черешица, Мост-Крин-Звиница, а в района на Бойно – участъците до Стражевци-Кокошане, Бойно –Каменарци.

Днес роторен снегорин започна спешно отваряне на пътищата към Миладиново и Бащино, Звиница и Черешица, които от вчера са затрупани под снеговете и са затворени за движение. Допълнителна техника е пратена и за отваряне на пътя за Черньовци, където има болна жена, а утре по график трябва да бъде на хемодиализа в кърджалийската болница. След района на Миладиново снегоринът ще чисти в района на Болярци и Чилик.

В някои от населените места като село Сипей и градския квартал "Байкал" е прекъснато и водоснабдяването, тъй като е спряло електрозахранването към помпената станция, обслужваща двата района.

#сняг #Хасан Адемов #Кърджали #бедствено положение #ток #вода

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"