Калфин: Няма индикация към този момент да подавам оставка

Калфин: Няма индикация към този момент да подавам оставка
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Моето място е твърдо в кабинета, дотолкова, доколкото се изпълняват поетите ангажименти. Няма да играем на игрички с оставки, по-добре да се концентрираме върху това да свършим работа. Няма индикация към този момент да подавам оставка". Това заяви социалният министър Ивайло Калфин в ефира на БНТ.

По отнощение на гласуването на дълга, Калфин посочи "Аз съм министър, но групата на АБВ взима автономни решения. Това е заложено в коалиционното ни споразумение с ГЕРБ. Той допълни, че в деня на гласуването на дълга е имало развитие и това е довело до промяна на решението на АБВ.

Що се отнася до оставката на лидера на партията Георги Пръванов, Калфин коментира, че тя е факт. Министърът обясни, че лидер на АБВ се избира пряко от всички членове, като насрочената дата е 25 април.

„Очаквам кандидатурата на Георги Първанов да бъде издигната и той да бъде избран. Да, имаше разтърсване, но все пак малко партийни лидери са го правили това", заяви Калфин и допълни, че нищо не пречи Георги Първанов да е новият - стар лидер на АБВ и искрено се надява това да се случи.

"АБВ като партия продължава да има доста забележки към управлението”, каза Калфин и добави, че част от важните неща, които е предприел финансовият министър е трябвало да бъдат обяснени по-добре.

"Като министър обаче работя добре с господин Горанов“, посочи социалният министър.

Относно Великденски добавки, Калфин заяви, че под 1,3 милиона пенсионери ще получат средства. „Става въпрос за хората с доход под 286 лева на член на семейството. Общо пенсионерите ще получат 50 млн. лева”, каза още той.

#Ивайло Калфин #АБВ #Георги Първанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »