1 година от изчезването малайзийския самолет MH370

1 година от изчезването малайзийския самолет MH370
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На 8 март се навършва една година от изчезването на малайзийският самолет МН370. Около 600 служители на Малайзийските авиолинии, както и роднини на членовете на екипажа на мистериозно изчезналия летателен апарат участваха в церемония в Куала Лумпур по повод годишнината от трагедията.

 Ръководството на въздушния превозвач благодари на всички доброволци, които помагаха в едногодишното издирване на летателния апарат.

Малайзийските власти обаче заявиха, че не планират никакви големи възпоменателни мероприятия.

"Сега не е време за церемонии, тъй като издирването продължава", поясни министърът на транспорта Лиоу Тионг Лай.

Премиерът на Малайзия Наджиб Разак заяви, че надеждата самолетът да бъде намерен все още е жива. "Ние и чуждестранните ни партньори изследваме и най-малките материални следи. Малайзия таи надежда, че полет MH370 ще бъде локализиран", заяви той.

"Боинг 777", извършващ полет MH370  по маршрута Куала Лумпур - Пекин, в нощта на 8 март 2014 г. изчезна от екраните на радарите около два часа след излитането си. На борда му имаше 227 пътници и 12-членен екипаж. Властите официално ги обявиха за загинали. Издирването се води в акваторията на Индийския океан, където вече са прегледани десетки хиляди квадратни километри, но не са открити следи от самолета.

#малайзийски самолет #полет #изчезнал #Малайзия #Куала Лумпур

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници