В Одрин очакват нов потоп, поставят постове по рисковите мостове

В Одрин очакват нов потоп, поставят постове по рисковите мостове
A A+ A++ A

Одрин отново е под вода, след като реките Арда, Марица и Тунджа са вдигнали критично нивата си,  съобщават електронните издания в града. Областният управител Дурсун Али Шахин е разпоредил полицейски постове по рисковите мостове, които предупреждават шофьорите да бъдат внимателни.

Тунджа излезе от коритото си и заля арената, на която се провеждат традиционните мазни борби, а движението по два от мостовете е забранено заради опасност от инциденти.

Студеното и дъждовно време на Балканите се отразява тежко в Одрин, от 2 дни заради валежите нивата на водните количества в Марица и Тунджа се покачва постоянно. Цитиран е областният управител Шахин, който посочва като причина за поредното наводнение река Арда.

"Българските власти ни уведомиха, че в близките дни ще се наложи отварянето на шлюзите на хидросъоръженията, тъй като водоемите по река Арда са пълни над 90%.Това означава, че водният приток в Тунджа и Марица ще се увеличи силно, но все пак не очакваме кризисна ситуация като предишната", казва управителят Шахин.

Управителят на Одрин казва още, че тепърва предстоящото снеготопене по българските реки ще предизвика мощен воден приток и нова опасност от наводнения. Той се позовава и на прогнозите на метеоролозите, според които се очакват обилни дъждове в следващите дни.

#Одрин #Марица #Арда #Тунджа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »