Подготовка за анестезия

Подготовка за анестезия
A A+ A++ A

При обща упойка организмът губи способността си да задържа храната в стомаха и да не допуска попадането й в дихателните пътища. Затова е важно да следвате инструкциите на вашия лекар колко време преди анестезията да спрете приема на храна и течности. В повечето случаи трябва да сте гладували 6 часа преди упойката.

Вашият лекар може да ви предпише прием на определени лекарства с минимално количество вода преди процедурата. Може да се наложи да избягвате приема на други медикаменти, като аспирин например, 1 седмица преди упойката. Някои витамини и билки също могат да повляят на способността на кръвта да се съсирва нормално и е необходимо да обсъдите приема им с лекаря.

При диабет е необходимо лекарят да измени лечението ви за периода на гладуване. Обикновено не се вземат орални антидиабетни препарати сутринта преди операцията,  а ако сте на инсулин – дозата му се намалява.

Преди анестезията специалистът ще ви разпита за миналите и придружаващи заболявания, за назначени от лекар медикаменти, хранителни добавки, билки или други препарати, които приемате; за алергии, за предишните анестезии, ако сте имали такива. Информацията, която ще дадете на анестезиолога, ще му помогне да избере най-добрите и най-безопасни медикаменти във вашия случай.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници