Захариев пак се покри

Захариев пак се покри
Изпълнителният директор на „Интертръст“ и собственик на „ГОРУБСО-Мадан“ и ОЦК – Кърджали, Валентин Захариев. Снимка: „Дневник“
A A+ A++ A

Собственикът на Оловно-цинковия комбинат (ОЦК) в Кърджали Валентин Захариев отмени насрочената за сряда пресконференция, на която трябваше да бъде казана „истината за комбината“.

В момента бизнесменът не отговаря на телефона си, съобщи Дарик радио. Във вторник Захариев заяви, че около 5 млн. лева от сделката за „ГОРУБСО–Мадан“ ще отидат за погасяване на задълженията към металурзите от Кърджали и оздравяването на комбината, за да може да бъде пуснат в действие.

Протестите на работниците в ОЦК – Кърджали, продължават и в сряда. Въпреки че редишният ден се очакваше да бъде подписан окончателно договорът между Валентин Захариев и новият ръководител на „ГОРУБСО–Мадан“ Николай Вълканов, все още информация за полагане на подписи няма.

Синдикалистът Васил Яначков заяви, че преговорите между двамата бизнесмени са продължили до късно вечерта.

„Ние имаме също тази информация. С господин Захариев не съм говорил сега, но съм говорил с някои от неговите хора. Също така имам информация, че след финализиране на сделката за „ГОРУБСО“ той ще реализира плащане на работниците и че известна част от сумата ще се използва също за обезпечаване на завода, за пускането му в работа“, коментира Яначков пред Дарик радио.

„Знам, че до късно снощи са работили той с една от банките и с господин Вълканов“, добави синдикалистът.

#металурзи #протести #Николай Вълканов #Валентин Захариев #Кърджали #ОЦК #Оловно-цинковия комбинат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"