Частно дружество от настоящи лекари източва болницата във Велинград

Частно дружество от настоящи лекари източва болницата във Велинград
A A+ A++ A

Частно дружество източва общинската болница във Велинградq сигнализираха зрители на Би Ти Ви, които са подали сигнал и до прокуратурата.

Заради неизгоден договор болницата отива към фалит, а в сметката на частното дружество, съставено от настоящи лекари, влизат милиони левове.

Преди шест години общинската болница във  Велинград е заплашена от закриване. Лечебното заведение не разполага със скенер и рентген.

Шефът на хирургичното отделение доктор Весел Хърльов проявява бизнес нюх

и заедно с още няколко лекари от рентгеновото отделение създава частно дружество, което да спаси болницата и в същото време да печели.

 

"Лекарите решиха да направят едно дружество, да съберат пари и да закупят тази апаратура, която беше крайно необходима за съществуването на болницата", обясни доктор Атанас Ташев (на снимката горе), управител на МБАЛ "Велинград".

Лекарите вадят от джоба си близо 145 000 лева

за скенер и рентген, разполагат ги на първия етаж на болницата и сключват 7-годишен договор с болницата.

Според договора частното дружество трябва да получава месечно по 15 000 лева. Сметнато за целия срок на договора това прави един милион и 260 000 лева.

Токът, водата и заплатите на лекарите, обслужващи апаратурата, се поемат от болницата. Така, на практика, едни и същи лекари получават пари от общинската болница и същевременно печалба от дружеството.

Управителят на частното дружество доктор Весел Хърльов отрече

да източва болницата. Той твърди, че получавали по 60 лева за скенер и по пет лева  за рентгенова снимка.

"Искахме да спасим болницата, да я задържим, за да може да е общинска", обясни доктор Весел Хърльов, управител на дружеството "Вели-Медикус" (на снимката долу).

От управата на болницата казват, че до момента са платили 550 000 лева на частното дружество за скенери и рентгенови снимки. От няколко месеца обаче са финансово затруднени и са спрели всякакви плащания.

#болница #Велинград #доктор #лекар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници