Климкин: Крим трябва да се върне, за да се нормализират отношенията между Украйна и Русия

Климкин: Крим трябва да се върне, за да се нормализират отношенията между Украйна и Русия
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Анексираният полуостров Крим трябва да бъде върнат, за да се нормализират отношенията между Украйна и Русия. Това стана ясно от думите на украинския министър на външните работи Павло Климкин.

Според него първата стъпка към уреждането на конфликта е изцяло затварянето на руско-украинската граница.

В същото време сраженията взеха нови жертви. Трима украински военни са загинали, а деветима са ранени през изминалото денонощие в Източна Украйна, съобщи военен източник от Киев. По-рано говорител на украинската армия заяви, че сепаратистите са обстрелвали позиции на правителствените сили 22 пъти.

Представителят на самопровъзгласилата се Донецка народна република Денис Пушилин заяви, че Киев е обещал да завърши изтеглянето на тежките оръжия от фронтовата линия в Донбас на 7-и март, съобщава ТАСС.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пък посочи по време на пресконференция в Брюксел, че прекратяването на огъня в Украйна се спазва, но обстановката е нестабилна.

Президентът на Украйна Петро Порошенко подписа указ за създаването на конституционна комисия, която да изготви изменения на основния закон на страната, съобщи пресслужбата му. Комисията ще изработва предложения за усъвършенстване на украинската конституция съгласно съвременните потребности на обществото, се казва в документа.

#Павло Климкин #Крим #Украйна #Русия #отношения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"