Робот ще влезе в избухналите складове край Севлиево

Робот ще влезе в избухналите складове край Севлиево
Облак дим се носи над бившите военни складове край село Ловнидол, в които експлозиите продължиха цял ден и цяла нощ. Снимка: 24 часа
A A+ A++ A

Оглед с робот и безпилотни летателни средства ще се извърши във военните складове край Севлиево, в които в събота имаше поредица от взривове.

Това ще се случи днес или най-късно утре, предадоха bTV и агенция „Фокус“.

Според направените измервания на въздуха всички стойности са в рамките на допустимото и няма опасност от обгазяване.

Местните органи на реда обаче предпочитат обследванията с робот да се извършат в понеделник.

„Засега нещата в района остават така. Със специалистите взехме това решение да изчакаме до утре и тогава да влезе робот“, заяви директорът на Областна дирекция на МВР в Габрово комисар Денислав Донков.

Взривовете започнаха около 9 часа сутринта в събота в складове, част от които са собственост на софийска частна фирма, на 8 км от Севлиево, близо до село Ловнидол.

Според информация на главен комисар Калин Георгиев в избухналия склад се намират 3000 снаряда калибър 152, предназначени за употреба.

В друг склад в рамките на съоръжението се съхраняват патрони, има и празни помещения. Все още причините за взривовете не са известни.

От полицията подчертаха, че помещенията отговарят на всички норми за безопасно съхранение на взривни вещества и боеприпаси.

В складовете няма химически и радиоактивни вещества и няма опасност от обгазяване на района.

При инцидента нямаше пострадали. Полицаи и пожарникари образуваха 2-километрова зона със забранен достъп около складовете, като и днес няма да се допуска преминаването на хора и автомобили.

Взривовете продължиха през целия ден в събота и през нощта срещу неделя. Последните две експлозии са били в 5.50 ч. и в 7.40 ч.

#Севлиево #Ловнидол #складове #робот #безпилотни летателни средства #оглед #Денислав Донков #комисар #МВР #Габрово #Калин Георгиев #главен комисар #снаряд #радиоактивни вещества #взрив #полиция #склад #боеприпаси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »