Дъщерята на Желю Желев: Татко готвеше купон за 80-годишнината, правеше списъци

Дъщерята на Желю Желев: Татко готвеше купон за 80-годишнината, правеше списъци
A A+ A++ A

"Баща ми много обичаше да прави купони, да кани приятели. 80-годишнината беше повод за такова събиране и той се подготвяше, правеше списъци" - това разказа дни преди датата, на която президентът Желю Желев щеше да навърши 80 години, неговата дъщеря Станка.

Тя била трогната на поклонението от много обикновени хора, дошли да се простят с президента. "Приживе беше критикуван и обиждан, но тези хора ми бяха достатъчни. Той би се радвал да ги види", сподели дъщерята пред „120 минути“ по бТВ.

По думите й Желев е бил безкористен човек - всичко което е правил, е било по убеждения.

Един политик й казал: "И дано д-р Желев ни прости".  "Той прощаваше на всички. Беше над нещата", коментира Станка.

За майка си тя отбеляза, че Мария Желева е имала удивително чувство за хумор. "Нейните думи бяха думи-куршуми. Понякога бяха доста болезнени", каза Станка.

Тя не сдържа сълзите си, когато видя репортаж за баща си, който разказва спомени за съпругата си Мария. „Не знам как е там тя сега. Ще разбера като отида при нея“, казва в репортажа Желю Желев, а Станка не сдържа сълзите си.

„Двамата много се обичаха“, сподели тя. На въпрос как е успяла да запази „нормалността си“ като дъщеря на първия човек в държавата, Станка отговори простичко: „Всички хора са нормални. За мен пример беше татко. Той винаги казваше, че когато си убеден в нещо, трябва да го защитаваш. Трябва да бъдеш себе си“.

„Дали ще ходя с панталони за 10 лева или за 1000, за мен е все едно. Ние бяхме обикновени деца – израснали без привилегии. Никога не съм имала богати приятели. Избирала съм си приятелите защото са ми били близки, а не защото са били нечии деца“.

Тя сподели, че иска българите да имат повече смелост и куража да гледат по-напред от личните си проблеми.


#Станка Желева #Желю Желев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"