Днес разкъсана облачност с температури до 18°

Днес разкъсана облачност с температури до 18°
Снимка: DarikNews, Архив
A A+ A++ A

Максималните температури в сряда в страната ще са между 13 и 18°, в София - около 14°, е прогнозата за времето на НИМХ към БАН.

Днес от северозапад облачността започна да се разкъсва и намалява. В източните и планинските райони ще остане предимно облачно и на места ще има слаби превалявания от дъжд. В източната половина от страната ще духа умерен северен, а в западните райони слаб до умерен северозападен вятър.

По Черноморието облачността ще бъде предимно значителна. Ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен северен вятър. Максимални температури - до 10-12°. Температурата на морската вода е 7-9°. Вълнението на морето ще бъде до 2-3 бала.

Над планините ще има значителна облачност, по билата – с мъгла. На места ще превали слаб сняг. Вятърът ще е предимно от север, силен, по откритите части и бурен; по-късно през деня ще започне да се ориентира от северозапад. Максимална температура на 1200 метра – около 4°, на 2000 метра – около минус 3°.

След краткотрайно повишение атмосферното налягане отново слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за март.

#София #прогноза #време #НИМХ #БАН #Черноморието #мъгла

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници