Проектът на "Уестингхаус" за "Козлодуй" може да ни превърне в енергиен център

Проектът на "Уестингхаус" за "Козлодуй" може да ни превърне в  енергиен център
Снимка: Български форум на бизнес лидерите
A A+ A++ A

„Проектът на „Уестингхаус“ за 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“ е изключително важен и печеливш за българското правителство. Цената на тока ще се понижи значително и България ще се превърне в център на регионалната ядрена енергетика. Ще се отворят работни места за повече от 20 000 души”, заяви Азиз Даг, вицепрезидент на „Ключови клиенти в Европа, Близкия изток и Африка“ на „Уестингхаус“ по време на дискусията „Енергийна сигурност и достъпност чрез енергийна диверсификация”.

Дискусията бе организирана от Български форум на бизнес лидерите, към който „Уестингхаус“ се присъедини наскоро като пълноправен член.

Над 20 дипломати посетиха събитието, сред които - посланиците на Япония, Корея, Ирландия и представители на британското, немското, норвежкото, турското и китайското посолство. Заместник-посланикът и търговският съветник на посолството на САЩ в България също се включиха в дискусията.

Повече от 60 бизнес лидери взеха активно участие в срещата – главните изпълнителни директори на ключови международни инвеститорски компании, както и големи регионални компании.

„За нас беше изключително удоволствие да сме домакин на тази среща и да покажем на нашите членове още един интересен и печеливш инвеститорски проект. Можем да приемем, че присъствието на „Уестингхаус“ на българския пазар ще създаде условия за подобряване на бизнес средата, ще допринесе за бизнеса на всички наши членове и ще бъде печелившо за България като цяло“, заяви Ираван Хира, председател на БФБЛ.

„Щастливи сме от възможността да участваме в тази среща и да чуем мнението на бизнес лидерите, а също така и да oтговорим на всички техни въпроси и коментари по темата. С нетърпение очакваме преговорите с правителството и сме оптимистично настроени относно бъдещето на тази красива страна.“, сподели Майкъл Кърст, вицепрезидент по стратегическите въпроси и външните работи на „Уестингхаус”.

Дискусията бе модерирана от Максим Бехар, който е бил председател на Форума два поредни мандата и е член на борда на БФБЛ.

#„Уестингхаус“ #Козлодуй #САЩ #Максим Бехар #БФБЛ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »