Начало на студентската кръводарителска кампания!

Начало на студентската кръводарителска кампания!
През 2011 г. 1743 студенти подкрепиха кръводарителските кампании. За сравнение през 2009 г. техният брой е бил 1228. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пролетната студентска кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване започва на 28 март и ще продължи до 22 май.

Тя се организира от Националния център по трансфузионна хематология и Министерството на здравеопазването с подкрепата на БЧК, съобщиха от пресцентъра на здравното ведомство.

Кампанията започва с акция в СУ „Св. Климент Охридски“, в рамките на кампанията ще се проведат над 45 акции за кръводаряване в 20 висши учебни заведения.

През 2011 г. 1743 студенти подкрепиха кръводарителските кампании. За сравнение през 2009 г. техният брой е бил 1228.

До 29 март продължава и кампанията „Хайде с нас, и твоята кръв е важна!“ за насърчаване на доброволното и безвъзмездно кръводаряване сред навършилите 18 години ученици в столицата.

От началото на тазгодишната кампания досега над 220 ученици и преподаватели от десет столични училища заявиха желанието си да станат кръводарители. След извършени медицински прегледи и изследвания 143-ма от тях успешно дариха кръв в своето училище.

Продължава и подготовката за традиционната кампания „Запалете свещичка, подарете живот!“, която тази година ще стартира на 8 април – Цветница.

На празника подвижни екипи на Националния център по трансфузионна хематология и на ВМА ще бъдат на разположение на кръводарителите от 9:00 до 14:00 часа във временните пунктове за кръводаряване до храмовете „Св. Александър Невски“, „Света Неделя“, „Свети Седмочисленици“, „Св. Георги“ и „Покров Богородичен“.

Основната цел на тези кампании е да се популяризира значимостта на безвъзмездното и доброволно кръводаряване, което е от изключителна важност за осигуряване на достатъчни количества кръвни продукти.

#„Св. Александър Невски“ #СУ „Св. Климент Охридски“ #БЧК #Министерство на здравеопазването #кръводаряване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"