АБВ ще играе политически покер до последно, отсече Татяна Дончева

АБВ ще играе политически покер до последно, отсече Татяна Дончева
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на "Движение 21" Татяна Дончева коментира оставката на Георги Първанов като лидер на АБВ с думите "Изчакайте до април и ще видим". В сутрешния блок на Нова телевизия в петък тя намекна, че това заявяване на оставка може и да е театър.

"Впечатлението от групата на АБВ е, че няма водещи фигури, има една маса, която се държи некомпетентно. И двамата водещи фигури от това движение - Георги Първанов и Румен Петков са умели политици, които знаят кога, къде и какво да казват. Те могат да играят политически покер до последно и на публиката да представят друго. Тази парламентарна група не е фриволна в поведението си. Не изключвайте, че това решение е взето с одобрението на Първанов и Петков", категорична бе тя. "Не изключвайте, че самото решение за дълга от 16 млрд. е взет с одобрението на Първанов и Петков", добави Дончева.

По отношение на направения дълг от 16 млрд. лева, Дончева отсече, че министър Горанов няма никакви аргументи и "само обикаля от студио в студио, за да отправя нападки". "Дефицитът е първото ни бъдещо събитие", отсече още тя. По нейно мнение обаче е разумно няколко милиарда да бъдат вложени в инвестиционна програма. "Парите очевидно са за нищожни инфраструктурни проекти или за да изтекат в пясъка до предстоящите местни избори. Горанов трябва да каже за какво му е тази разлика", сподели лидерът на "Движение 21".

Дончева коментира и предстоящите президентски избори: "Следващият президент трябва да бъде избран без ДПС, но това едва ли ще стане". Тя е убедена, че Росен Плевнелиев и Бойко Борисов няма да се изправят един срещу друг за президентския пост.

Попитана дали се очаква взаимодействие на нейното движение с ГЕРБ, Дончева заяви, че "по отношение на съдебната реформа взаимодействаме, по други въпроси не взаимодействаме".

Татяна Дончева коментира и т. нар. "библиотекарски кръг" - "власт в сянка". "Затова ако президентът бъде избран без ДПС, това ще е първата голяма демократична стъпка за България. Важно е тези олигархични зависимости да бъдат прекъснати". "И правосъдието е в ръцете на тези олигарси", добави тя, но отрече да даде повече подробности.

Лидерът на "Движение 21" отрече дали ще се кандидатира за кмет на София така: "Оставете хората от библиотекарския кръг да си интригантстват".

 

 

#Татяна Дончева #ГЕРБ #Движение 21 #Георги Първанов #АБВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"