Оставката на Първанов е логична, убеден е Живко Георгиев

Оставката на Първанов е логична, убеден е Живко Георгиев
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Оставката е естествена и логична. Първанов не иска да носи отговорност пред АБВ". Това съобщи социологът Живко Георгиев в ефира на бТВ в четвъртък вечер по повод оставката на бившия президент като лидер на АБВ.

По думите му, избирателите на АБВ са шизофреници, защото на идните избори пак ще гласуват за АБВ. "Има криза във вътрешния диалог и начина, по който се взимат решения. Това за една млада партия не гарантира устойчивост", убеден е още Георгиев.

Според него ГЕРБ не трябва да се интересува не само от АБВ, но и от Реформаторите и Патриотите. "Проблемът не е в парламентарната подкрепа на ГЕРБ, а какво ще свърши в следващите 2-3 години", добави още той.

Оставката на Първанов няма да бъде приета, но той ще престане да функционира като лидер на АБВ, категоричен бе Георгиев в национален ефир.

Припомняме, че в четвъртък лидерът на АБВ Георги Първанов определи гласуването на депутатите от АБВ в подкрепа на тегленето на дълга от 16 млрд. лева като политическа грешка и заяви, че ще подаде оставката си на първото заседание на Националния съвет на партията.

#Живко Георгиев #АБВ #Георги Първанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници