КАТ отново ще дебнат за неизрядни шофьори

КАТ отново ще дебнат за неизрядни шофьори
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

КАТ отново ще дебнат за неизрядни шофьори. Старите проверки на пътя се връщат. КАТ отново ще могат да проверяват водачите, както и да ги санкционират в случай на нарушение, съобщиха от МВР.

Три патрулни автомобила, оборудвани с 3 камери и 2 безжични микрофона, ще извършват проверки на водачи на територията на общините Сливен и Нова Загора. Два са автомобилите, предвидени за град Сливен и един за Нова Загора. Тези автомобили ще бъдат използвани при специализирани операция и на териториите на Котел и Твърдица.

Камерите могат да снимат, както през деня, така и през тъмната част на денонощието. Обхватът им е до три метра. Свалянето на информацията от записващите устройства става със специален софтуер от служители на Дирекция "Комуникационни и информационни системи" към МВР. Служителите на "Пътна полиция" нямат достъп по видеоматериалите от извършените проверки.

Всеки автомобил са снабдени с GPS устройства, така че да бъде ясно и неговото местонахождение в момента. Екипите разполагат и с таблети, за да проверяват на момента дали даден автомобил не се издирва, дали има неплатени глоби, както и валидността на свидетелството за управление и наличието на застраховка "Гражданска отговорност".

Патрулните автомобили, снабдени с видеонаблюдение, могат да бъдат разпознати от водачите по поставените жълти стикери в предната и задна част на автомобила.

#КАТ #проверки #патрули #камери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"