Три искания на ЕК към България за спазване на законите на ЕС

Три искания на ЕК към България за спазване на законите на ЕС
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Европейската комисия прие по отношение на България три мотивирани становища за неизпълнени задължения, съобщиха от институцията.

Комисията прие в четвъртък общо 276 решения, включително 44 мотивирани становища и 9 решения, за сезиране на Съда на Европейския съюз за предприемане на правни действия срещу държавите, които не изпълняват надлежно своите задължения, произтичащи от законодателството на ЕС.

ЕК поиска официално от България да я уведоми относно мерките за транспонирането на Директивата за вредителите. С тази директива от списъка с регулираните вредители се изважда Diabrotica virgifera virgifera (западен царевичен коренов червей), вредител по царевицата, тъй като неговото наличие по растенията бе установено в голяма част от територията на Съюза.

Освен това България заедно с Австрия, Белгия, Чехия, Кипър, Германия, Дания, Естония, Ирландия, Испания, Франция, Финландия, Италия, Литва, Полша, Португалия, Словакия и Словения трябва да започнат да прилагат правилно директивата на ЕС относно свидетелствата за управление на превозни средства.

Другото искане е България да прилага правилно правилата на ЕС относно безопасността на железопътния транспорт.

#Европейската комисия #ЕК #ЕС #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници