Оставката на Янева приета, съдия от ВКС поема функциите й в градския съд

Оставката на Янева приета, съдия от ВКС поема функциите й в градския съд
A A+ A++ A

Съдията от Върховния касационен съд Владимир Йорданов ще ръководи Софийски градски съд до избора на нов административен ръководител, реши Висшият съдебен съвет, след като прие оставката на досегашния председател Владимира Янева.

Предложението за това направи председателят на ВКС Лозан Панов.

Йорданов ще изпълнява функциите на председател на СГС след като Владимира Янева подаде оставка. Преди седмица ВСС отстрани Янева заради започнало разследване срещу нея по скандала "Червей".

Тя беше временно отстранена миналата седмица, след предложение на главния прокурор Сотир Цацаров, заради образувано срещу нея досъдебно производство покрай разработката "Червеи".

Председателят на Върховния касационен съд вече призова веднъж ръководството на съда да подаде оставка. Той се мотивира с това, че в тази ситуация по-доброто решение ще е начело на най-големия окръжен съд в страната да застане човек, който не е част групите в съда, между които има напрежение.

Главната грижа на Йорданов ще бъде да подобри процедурата за разпределение на делата, срещу която имаше критики, и да намали напрежението между съдиите. От ВСС очакват той да направи и проверка на командированите в други окръжни съдилища магистрати.

#СГС #Янева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници