Опозицията в Македония: Над 100 журналисти са били подслушвани

Опозицията в Македония: Над 100 журналисти са били подслушвани
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Незаконно са подслушвани около 100 журналисти в Македония. Това обяви лидерът на опозиционната партия Социалдемократически съюз (СДСМ) Зоран Заев на пресконференция.

По думите му целта е била да се затегне хватката на правителството над медиите. Това е поредното развитие на скандала, който според премиера Никола Груевски е инспириран от чужди спецслужби.

Според Заев с години незаконно са били следени и подслушвани над 100 журналисти и собственици на медии. За всички тях са били подготвяни доклади. Заев, който миналия месец бе обвинен от полицията в заговор за сваляне на правителството, заяви, че един от гласовете в записите е на премиера.

"По основателни причини няма да публикуваме записите. Поради сериозността на този материал не бих искал да продължа да говоря, което не означава, че няма да го направя в бъдеще ", каза Заев.

Това е четвъртият път, в който опозиционният политик разпространява записи, които според него са част от голяма операция на македонските служби за подслушване и засилване автократичната власт на Груевски.

От своя страна премиерът Груевски свика пресконференция и заяви, че Заев е използван от чуждестранно разузнаване, което всъщност е направило записите.

По думите на Груевски обаче той не е човек, който действа под заплахи и изнудване.

Скандалът набира скорост от януари насам, когато Заев каза, че правителството подслушва телефоните на около 20 000 души.

#Македония #журналисти #подслушване #Зоран Заев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"